Løten Røde Kors

Ved akutt sykdom eller skade er det fortsatt viktig at nødnummer 1-1-3 benyttes. Hvis det er nødvendig vil de kontakte oss.

Kontakt oss:

Mobiltelefon: 452 48 283/ 905 42 144

E-post: lotenrkh@gmail.com
Har dere ellers spørsmål eller trenger hjelp til noe, så kontakt oss. Vi er alltid behjelpelige.

Som mange sikkert vet, holder Løten Røde Kors Hjelpekorps til i Røde Kors-hytta like ved Gjestegården på Budor.

Der er vi tilstede i romjula, vinter- og påskeferie, samt de aller fleste helgene imellom. I helgene er vi på hytta fra fredag ca. kl. 17:00 og frem til søndag ca. kl.18:00, vi er tilgjengelig både dag og natt.

I hovedsak er vi tilstede for å bistå om enten du eller en av dine nærmeste, eller kanskje en helt fremmed som du møter i skisporet, av en eller annen grunn har blitt syk eller skadet.

Det er derfor viktig at du har tenkt over hva du skal gjøre om du kommer i en situasjon hvor noen er i behov av hjelp. Vi skal nå forsøke å hjelpe deg litt på vei:

Det har nå kommet vegnavn for alle veger i Løtenfjellet, og de fleste hytter har fått et nummer som er knyttet til disse vegene. Dette er vi glade for. Det gjør også at nødetatene lettere kan finne frem til dere og det gjør det lettere for oss. Lær deg derfor din nye adresse.

Har ikke hytta de fått ny adresse oppfordrer vi til å lage en nødplakat ved å gå til denne nettsiden: norgeskart.no og trykk deretter på det røde korset. Er du andre steder i fjellet, ha gjerne med deg kart og kompass slik at du lettest mulig kan forklare hvor du befinner deg. Forøvrig er det lurt å forholde seg til fjellvettreglene.

Har du brannslukningsutstyr, og er rømningsveier som vinduer og dører gravd frem? Når snøen kommer og senere raser av taket, er det fort gjort at det sperrer for at vinduene kan åpnes. Grav derfor frem vinduene slik at dere har flere mulighet til å evakuere fra hytta i tilfelle brann. Små branner kan slukkes med enkle slukkemidler. Kanskje må pipa feies? Er batteriene i røykvarsleren skiftet? Sørg også for å alltid ha førstehjelpsutstyr tilgjengelig, husk at de som er skadde/syke lettere blir nedkjølte enn andre.

Noter deg nummeret til Løten Røde Kors Hjelpekorps. Vi hjelper deg gjerne med små og store problemer. Vi har snøscootere og kommer oss frem til hytta de på denne måten ellers har vi bil som vi kan ta oss frem med.

Er liv og helse truet må du benytte nødnumrene. Vi har avtale om samarbeid med både Politi og Ambulansetjenesten. Når du befinner deg i Løten Kommune tilhører du legevakten på Hamar. Det har i år kommet ett nytt nasjonalt legevaktsnummer som er 116 117.

Ringer du dette, kommer du til legevaktssentralen for området du befinner deg i.

Vannkjøring

Tilbudet om transport av vann vil opprettholdes i år også. Det vil primært foregå i ferier, eventuelt på forespørsel. Dette er et tilbud til hyttene langs løypa gjennom Ruskåsen. For hyttene i Målia-
område ber vi om at dere melder ifra hvis det er behov for at vi skal kjøre frem til Målia, ellers kjører vi til og med hyttene ved Vegenden. Sett ut kannene dine før kl 17:00 så plukker vi dem opp og returnerer dem i løpet av kvelden. Vi ønsker at dere benytter de nye adressene som merking på kannene, samt at dere setter opp en merket planke-bit e.l. der hvor vi plukker opp kannene. Tjenesten er gratis som tidligere.

Varetransport

Hvis du har behov for hjelp til å transportere oppakning for oppholdet fra bilvei og frem til hytta kan vi hjelpe deg med dette. Ta kontakt med oss på telefon. Dette gjøres etter faste takster.

Kurs

Noen helger kan dere oppleve at vår aktivitet på fjellet er betydelig større enn dere er vant med. Dette kan skyldes at vi driver opplæring av våre mannskaper.

Vi vil benytte anledningen til å takke for forrige sesong på Løtenfjellet. Vi setter stor pris på de tilbakemeldinger dere kommer med, alle koselige nikk, vink og smil. Fellesskapet på Løtenfjellet blir stadig større ved at nye hytter bygges, noen har kanskje kjøpt seg en hytte nå nylig. Vi ønsker dere velkommen til fjells.

Har du noen spørsmål eller trenger hjelp med noe så må du gjerne ta kontakt med oss, så skal vi se hva vi kan gjøre for deg.

Vi i Røde Kors gjør dette på frivillig basis, det vil si at våre medlemmer ikke får betalt for jobben som gjøres. Allikevel har vi utgifter knyttet til dette. Medlemmene la ned over 4100 tjenestetimer under fjorårssesongen. Om dere ønsker å støtte arbeidet Løten Røde Kors Hjelpekorps gjør på Hedmarksvidda kan dere benytte kontonummer: 1865.20.11027.

Hilsen

Løten Røde Kors Hjelpekorps